fbpx

Glaswol isolatie

Je spouwmuren, dak of zoldervloer isoleren? Dan is isoleren met glaswol misschien wel de ideale oplossing voor jou. De glaswol isolatie die wij gebruiken is de PURE FLOCK van URSA. Een kwalitatief isolatiemateriaal met reeds bewezen resultaat.

Dit materiaal wordt al meer dan 20 jaar toegepast als na-isolatie voor spouwmuren, verloren zolder en houtskelet, mét succes!

Ontdek snel jouw voordelen

Dakisolatie met Glaswol

Wat is glaswol isolatie?

Glaswol bestaat voor 80% uit gerecycleerd glas en de overige 20% komt van zuiver zand.

Bij GT-Foam maken we steeds gebruik van het kwalitatieve URSA PURE FLOCK. Deze glaswol variant gaan we eerst machinaal verwerken tot witte, korte ronde vezeltjes die gemakkelijk in elkaar klitten tijdens het inblazen. Zeer vergelijkbaar met katoenen watten.

Anders dan bij de traditionele glaswol dekens of flensdekens is de inblaaswol van URSA niet irriterend voor de huid. Glaswol isolatie aanbrengen is dus veel prettiger, zonder de jeuk!

 

Voordelen van isolatie met glaswol

 

URSA glaswol isolatie heeft een zeer hoge isolatiewaarde en is onbrandbaar. Hieronder geven we een overzicht van alle voordelen:

  • Goed voor het milieu. PURE FLOCK is een duurzaam product vervaardigd uit 80% gerecycleerd glas zonder toegevoegde chemicaliën. Door het na-isoleren van spouwmuren draagt PURE FLOCK KD bij tot de reductie van CO² uitstoot. De inblaaswol is ook 100% recycleerbaar.
  • Constante thermische én akoestische prestatie. PURE FLOCK inblaaswol heeft een gedeclareerde lambda waarde van 0.034W/mK en dus een uitstekende isolatiewaarde. Daarnaast heeft isolatie met glaswol ook een akoestisch comfort. De geluidsgolven worden gebroken door de massa en de vezelstructuur van het isolatiemateriaal.
  • Blijvend efficiënt en duurzaam. De glaswol isolatie zakt niet uit en blijft presteren. Ook na jaren! Voorwaarde is wel dat de juiste dichtheid in de spouw gehaald wordt.
  • Waterafstotend en dampdoorlatend. Bij regen zal het vocht niet door de isolatielaag binnendringen. De muur blijft verder ademen en bevordert de waterdampdoorlaat van binnen naar buiten. Hierdoor vormt de inblaaswol ook geen voedingsbodem voor schimmels en bacteriën.
  • Gezond binnenklimaat. URSA PURE FLOCK voldoet aan de eisen van de “Indoor Air Comfort Gold Standaard van Eurofins” (gezond binnenklimaat). Er is geen uitstoot van vluchtige organische stoffen.
  • Hoge faseverschuiving. Glaswol isolatie heeft een lange ‘warmte doorslagtijd’. Zeer interessant in de zomer want zo blijft de woning voldoende koel!
  • Hoge brandveiligheid. Dit isolatiemateriaal behoort tot de hoogste brandwerende Euro brandklasse A1 wat wil zeggen dat het onbrandbaar is.

Woning isoleren met glaswol?

Aarzel niet langer en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan.

Vraag vrijblijvend een offerte aan
  • Goed voor milieu
  • Sterk akoestisch neveneffect
  • Erkend installateur

En de nadelen?

Minerale wol heeft voornamelijk een nadeel wanneer het wordt open geblazen. De ruimte wordt hierdoor niet meer toegankelijk. Daarom passen we deze isolatietechniek enkel toe bij een verloren zolder of andere verloren ruimtes.

 

Keuze uit twee isolatietechnieken

Er zijn 2 manieren waarop wij de glaswol isolatie kunnen aanbrengen.

  1. Inblazen bij holle ruimtes. Deze techniek is ideaal bij spouwmuurisolatie of dakisolatie en een alternatief op PUR isolatie en EPS-parels.
  2. Open blazen bij volledige oppervlaktes. Denk hierbij aan het isoleren van een verloren zolder.

Onze adviseurs bespreken graag samen met jou welke isolatietechniek we het beste bij jou gebruiken.

 

Toepasbaarheid van isolatie met glaswol

URSA PURE FLOCK wordt gebruikt voor:

  • Glaswol spouwmuurisolatie
  • Glaswol dakisolatie
  • Glaswol zoldervloerisolatie
  • Glaswol zolderisolatie
  • Glaswol houtskeletisolatie

 

Technische eigenschappen van glaswol isolatie type PURE FLOCK

De lambda waarde van glaswol wordt bepaald door de hoeveelheid lucht die blijft stilstaan in het isolatiepakket. De glaswol isolatie dikte bepaalt voor een groot deel de isolatiewaarde van glaswol of de R waarde van het glaswolpakket.

Minerale wol URSA PURE FLOCK KD  –  ATG 3105
Eigenschap Waarde Norm
Gedeclareerde lambda waarde 0,034W/mK bij 30kg/m³ EN 12667
Euro brandklasse A1 EN 13501-1
Wateropzuiging geen wateropzuiging BRL 2110
Wateropname <1kg/m² EN 14064-1
Drijfproef >24h BRL 2110
Doorzakkingsklasse S1 EN 14064-1
Dampdoorlaatbaarheid <=1
CE MW14064-1 S1-WS-MU1 E

 

Glaswol isolatie prijs

Afhankelijk van de hoeveelheid materiaal, het aantal werkuren, de moeilijkheid wordt de prijs van glaswol isolatie berekend. De prijs van glaswol ligt relatief laag. Elke situatie, elk project moet apart bekeken en beoordeeld worden. Het meest geschikte materiaal is belangrijker dan de isolatie prijs. Isoleren kan je immers maar één keer. Bovendien halen volgende factoren de glaswol isolatie prijs omlaag:

  • Prijs glaswol inblazen: de arbeidsduur bij inblazen is in vele gevallen bepalend voor de uiteindelijke kost. Inblazen gaat sneller dan het plaatsen van platen of flensdekens.
  • Isolatiewaarde glaswol: de r waarde van glaswol duidt op de thermische prestatie van het product. Even belangrijk is de akoestische waarde van glaswol. Vooral bij dakisolatie is dit een eigenschap die onderschat wordt.
  • ISOLATIEPREMIE : Hoogstwaarschijnlijk kan je een isolatiepremie krijgen, klik dus snel door naar  Mijn VerbouwPremie | Vlaanderen.be

Benieuwd naar de prijs voor glaswolisolatie in jouw woning of isolatieproject? Vraag ons vrijblijvend een offerte aan.

GT-Foam, glaswol isolatiespecialist in de Kempen

Glaswol isolatie inblazen is iets wat je best aan een vakman overlaat, om de kwaliteit en snelle uitvoering te garanderen. GT-Foam is specialist in glaswol isolatie en al onze vakmannen beschikken over jarenlange ervaring.

Wilt u graag uw woning isoleren met inblaaswol of heeft u nog wat vragen? Neem dan vandaag nog contact met ons op en wij bezorgen u graag een vrijblijvende offerte en advies op maat.

 

Woning isoleren met glaswol?

Aarzel niet langer en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan.

Vraag vrijblijvend een offerte aan
  • Goed voor milieu
  • Sterk akoestisch neveneffect
  • Erkend installateur